Κυριακή 22 Απριλίου 2007

Τα αδέλφια μας οι τουρκοκύπριοι

Καλώ τους απανταχού Ελληνοκύπριους να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να μου απαντήσουν... είναι οι τουρκοκύπριοι αδέλφια σας;

Είναι αδέλφια αυτοί που σαν βδέλες έχουν κολλήσει πάνω σε οποιανδήποτε "δωρεάν" υπηρεσία του κράτους ρουφώντας με άνεση τους καρπούς του ελληνοκύπριου φορολογούμενου πολίτη; Είναι αδέλφια αυτοί που το 74 λειτουργούσαν ως καταλύτες στις μεθοδεύσεις των Τούρκων; Αυτοί που υπήρξαν ο επόπτης γραμμών αυτού του συκέ πολέμου; Αυτοί που την δεκαετία 63-74 φώναζαν taksim taksim; Είναι αδελφός αυτός που βοηθάει τον κατακτητή και μετά από 30 χρόνια αγκαλιάζει τον ηττημένο και τον φωνάζει φίλο απλά και μόνο για να επωφεληθεί οικονομικά και ευρωπαϊκά;

Το ξέρω πως τα πράγματα δεν είναι απλά, πως με ένα δοτό ελλειπές σύνταγμα δεν βρίσκεις και εύκολα το δίκιο σου. Όμως όλες αυτές οι ρομαντικές παπαριές του τύπου "οι καϊμένοι οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν κάτω από το κατοχικό καθεστώς" σε συνδιασμό με την αφαίμαξη της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης της Κυπριακής Δημοκρατίας με έχουν φέρει στα όρια μου.

Όπως και Εκεί που έστρωσαν, Έτσι και Εκεί να κοιμηθούν!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εισηγήσεις για το επόμενο άρθρο:

1. Οι Ρωσσοπόντιοι που ευθύνονται για την εγκληματικότητα.
2. Οι Ρουμάνες που σας κλέβουν τους άντρες.
3. Οι Κινέζοι-Πακιστανοί που μας κλέβουν τις δουλειές.

the Idiot Mouflon είπε...

Για τις δικές μας αμαρτίες λέξη καμία;

Κρίμα...

Lexi_penitas είπε...

Σαν πολύ μονόπλευρα το βλέπεις το θέμα. Το πρόβλημα είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να τη σταματήσουμε τότε καλέ να λυθεί το Κυπριακό.

Ανώνυμος είπε...

ανάθεμα αν άνοιξες ποτέ κανένα βιβλίο να μάθεις την ιστορία της χώρας σου. Δεν έχεις μυαλό άντρα αγαπητή μου, αλλά μυαλό κότας. Ότι σου φουρνίσουν πιστέφκεις το τζαι σύνρεις το πάνω στο μπλογκ σου. ΔΙΑΒΑΣΕ κανένα βιβλίο ιστορίας και άσε τις μιλλούες στην πάντα για λίγο.

Banana Republic Cyprus είπε...

Αν το 1960 αποκτήσαμε ανεξαρτησία, αυτοί κρίνονται επειδή φώναζαν ταξίμ-ταξιμ αλλά εμείς δικαιολογούμαστε που φωνάζαμε ένωσις-ένωσις;
Φαντάζομαι δεν θα γνωρίζεις για τους ΤΚ που έπεσαν νεκροί από εθνικιστικά βόλια δικά μας αλλά και της ΤΜΤ. Ούτε και φαντάζομαι να γνωρίζεις για τους 500 τόσους ΤΚ αγνοούμενους της περιόδου 63-74. Ούτε και να γνωρίζεις για τις σφαγές στην τόχνη, στα χωριά Μάραθα-Αλόα-Σανταλάρη, Αλαμινό ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ από δικούς μας παλληκαράδες της ΕΟΚΑ Β που αντί να πάνε να πολεμήσουν τον τούρκο το έπαιζαν αντράκια σε 124 αθώα γυναικόπαιδα. Ούτε και θα γνωρίζεις πως ΤΚ ακτιβιστές εδώ και τόσα χρόνια φυλακίζονταν από τον Ντενκτας επειδή έκαναν έρευνες για να βρουν πληροφορίες για τους ΕΚ αγνοούμενους. Ούτε και γνωρίζεις προφανώς τι είναι ο εθνικισμός. ΚΑι σίγουρα δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις την χώρα σου γι αυτό που είναι: ένα μικτό κράτος!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τα είδα τα σχόλια... έστω και καθυστερημένα...

έξυπνο αγρινό:
Σαν κότα που είμαι μασάω μόνο την τροφή που μου ρίχνει το αφεντικό - αφού δεν είμαι καν ελευθέρας βοσκής. Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο στη ζωή μου γιατί στο πτηνοτροφείο αφού προοριζόμαστε για σφαγή δεν βλέπουν το λόγο της εκπαίδευσης μας.

Λέξη Πένητας:
Ίσως και να το βλέπω κάπως μονόπλευρα. Ίσως κάποιες φορές η αγανάκτηση και η απογοήτευση μου να μην μου επιτρέπουν να είμαι αντικειμενική. Αυτό που απορρίπτω όμως είναι το να τους θεωρούμε "καϊμένους" και βάση αυτού να τους ανοίγουμε αδιακρίτως και ανεξαιρέτως τις πόρτες.

brc:
Δεν αποποιήθηκα τις ευθύνες των Ελληνοκυπρίων. Κι αποπειράθηκα να αναφέρω ορισμένες από αυτές σε άλλο κείμενο. Ίσως να έριχνες μια ματιά πριν με στολίσεις με όσα δεν γνωρίζω και ίσως έτσι ανακάλυπτες ότι προτρέχεις σε συμπεράσματα. Όσον αφορά τον εθνικισμό, στη ρομαντική του μορφή είσαι διάνα γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι σαν λαός έχουμε πολλές δυνατότητες και μπορούμε να σταθούμε και μόνοι μας στα πόδια μας. Εσύ όμως μάλλον αναφέρεσε στις ακραίες του μορφές, κρίμα. Διάνα είσαι επίσης στη θέση μου να αναγνωρίσω την χώρα μου σαν μικτό κράτος. Δεν έχω ζήσει τη χώρα μου σαν μικτό κράτος για να μπορέσω να την αναγνωρίσω, διότι αλήθεια ελπίζω να μην αναφέρεσε στην παρούσα φάση της Κύπρου ως μικτό κράτος. Ελπίζω και εύχομαι όμως μια μέρα να το ζήσω, σύντομα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Για μένα το μπλόγκ μου λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Δεν γράφω για να διαδώσω τις απόψεις μου ούτε για να μεταλαμπαδέψω τις γνώσεις μου.

Το συγκεκριμένο κείμενο για μένα έχει ως θέμα την αγανάκτηση που νιώθω όταν ο κάθε ιδιοκτήτης καζίνο επισκέπτετε το νοσοκομείο για την δωρεάν θεραπεία. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα και είναι απολύτως φυσικό να βλέπει ένα κείμενο από τη δική του πλευρά και βασιζόμενος στις δικές του σκέψεις να εκφράζει τις απόψεις του.

Βρίσκω όμως την προσωπική επίθεση αδικαιολόγητη. Αν αυτό που θέλει κάποιος είναι διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων τότε ίσως πρώτα να έπρεπε να σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του διαλόγου.

Ανώνυμος είπε...

οπως παντα το ακελ θα στηριξει τα αδελφια του εις βαρος του προσφυγα.προσεξατε οτι το ακελ δεν εχει εκδωσε ουτε ενα βιβλιο για τον πολεμο του 74?ουτε του 64?ουτε ενα βιβλιο εστω για αγνοουμενους?επειδη το ακελ χαρηκε με την εισβολη.και σημερα οραματιζεται την κυπρο διχοτομημενη με αυτους να ασκουν ρολο χωροφυλακα εις βαρος μας.εξου και οι προσληψεις τουρκων στην δημοσια υπηρεσια και το κλεισιμο σημαντικων φυλακιων στην τηλλυρια μια περιοχη που τα αδελφια του χριστοφια εχουν περικυκλωμενη