Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Between the lines!

Η επιστολή που θα ήθελα να γράψω:

Αγαπητέ Μάστρε,

Με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να αποχωρήσω από την εταιρεία σας. Δε θα ήθελα για κανένα λόγο να παρεξηγηθεί η χρήση της λέξης μάστρε σε αυτή την επιστολή και γι αυτό θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω ότι η λέξη δε χρησιμοποιείται για να προσδόσει σε εσάς τον τίτλο του μέγα μάστρου ή έστω μάστορα. Η λέξη σκοπό έχει να σας θυμήσει πως εσείς συμπεριφέρεστε στο προσωπικό της εταιρείας σαν να είναι μισταρκοί, δουλάρες του κερατά. Κάτι που δε χάνετε ευκαιρία να δείξετε και στους πελάτες σας που σε αντίθεση με αυτό που πιστεύετε, δεν κάνει καθόλου καλή εντύπωση.

Θα θυσιάζατε τα πάντα στο βωμό του χρήματος. Εκμεταλεύεστε οικονομικά την κάθε κατάσταση. Επιβάλλετε έξτρα υπηρεσίες στους πελάτες σας οι οποίες δεν είναι απαραίτητες, απλά και μόνο για να βγάλετε χρήματα. Και ναι μπορώ να το αποδείξω. Επίσης μπορώ να αποδείξω ότι δεν είστε ικανός να παράγετε κάτι καινούργιο και γι'αυτό αφήνεστε στο μεγαλείο του copy paste και όχι επειδή δεν έχετε το χρόνο.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως το ότι είμαι απόφοιτος Πανεπιστημίου μπορεί να μην με κάνει πιο έξυπνη από εσάς αλλά οπωσδήποτε πιστοποιεί ότι δεν είμαι πιο ηλίθια από εσάς. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι έχω ένα μέσο IQ, αυτό είναι υπέραρκετό για να αντιληφθώ τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί σας ότι κάνετε τα πάντα για το θεαθίνε... από μέσα όμως τί είναι; Και ο Φλωρινιότης κάνει τα πάντα για το show, αυτός όμως είναι αξιοπρεπής και κάποιες φορές διασκεδαστικός. Εσείς ούτε το μικρό του δακτυλάκι.

Παρακαλώ θεωρείστε την παρούσα επιστολή ώς την επίσημη παραίτηση μου, με ημερομηνία ισχύως 10 Απριλίου 2008. Είμαι βέβαιη ότι η παραίτηση μου δεν αποτελεί έκπληξη αφού σε διάστημα 8 μηνών έχουν αποχωρήσει 8 άτομα από την εταιρεία σας. Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου προσφέρατε το διάστημα που εργάστηκα κοντά σας.

Ειδικότερα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το αυτοκίνητο που μου είπατε ότι θα μου προσφέρει η εταιρεία σας για τις μετακινήσεις μου, όπως άλλωστε αναφέρετε και στο συμβόλαιο μου. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι τους τελευταίους 8 μήνες δεν είχατε το χρόνο να πάτε να κοιτάξετε ποιό αυτοκίνητο θα αγοράσετε για να μπορέσετε να μου παραχωρήσετε εμένα την παλιοσαραβάλλα σας με τα 300 000 χιλιόμετρα.

Από την άλλη βέβαια είμαι σίγουρη πως αυτό το πράξατε για το δικό μου καλό, μιας και αν για οποιοδήποτε λόγο είχα δυστύχημα με την παλιοσαραβάλλα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που υποσχεθήκατε και που επίσης προβλέπεται από το συμβόλαιο μου, δεν μπήκε ποτέ σε ισχύ και άρα θα πλήρωνα εγώ όλα τα έξοδα μου.

Θερμές ευχαριστήριες θα ήθελα να εκφράσω και για τις ευκαιρίες και δυνατότητες εκπαίδευσης που δε μου προσφέρατε. Ευτυχώς που τις υποσχεθήκατε μόνο προφορικά και δεν τις συμπεριλάβατε και αυτές στο συμβόλαιο γιατί πλέον η ύπαρξη αυτού του συμβολαίου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο εαν είχε υπογραφτεί Πρωταπριλιά.

Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για τις εξής σας φράσεις που ξεστομίσατε παρουσία μου:
- Βάλεις γεναίκαν να κάμει δουλειάν τζαι περιμένεις χαϊριν;
- Πιάστε τούντο πρίντερ τζαι σύρτε το να πάει στους φτωχούς να μεν το θωρώ μπροστά μου! (Το πρίντερ το υποσχεθήκατε σε ίδρυμα παιδιών τα Χριστούγεννα. Το πρίντερ είναι ακόμα στο γραφείο γιατί δεν πήγατε ακόμα να αγοράσετε καινούργιο)
- Τούτες ούλες τες ελευθερίες να τες ξεχάσετε! Εγώ θα σας κάμνω το πρόγραμμα σας, εσας εν κόφκει ο νους σας!
- Τα πράματα να τα κάμνεις όπως σου λαλώ εγώ! Γιατί τα έκαμες έτσι; "Μα εσείς μου είπατε". Τζι αν σου πω να ππέσεις που τον γκρεμμόν εν να ππέσεις;

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαρηστήσω που ενώ τους τελευταίους μήνες έφερνα εις πέρας τον ίδιο φόρτο εργασίας που προηγουμένως αναθέτατε σε 3 άτομα, παρόλα αυτά αφήνατε σαφείς υπόνιες ότι δεν είμαι ούτε παραγωγική ούτε αποτελεσματική ούτε εργατική.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω λίγο την πρώτη συνέντευξη που μου κάνατε πριν με προσλάβετε. Με είχατε ρωτήσει τί θα με έκανε να φύγω από μιά εταιρεία στην οποία όλα πηγαίνουν ρολόϊ. Και σας θυμίζω την απάντηση μου " Αν ποτέ νιώσω ότι θίγεται η αξιοπρέπεια και η ηθική μου, δεν θα το ανεχτώ". Τα θερμά μου συγχαρητήρια λοιπόν! Όχι μόνο θίξατε την αξιοπρέπεια μου αλλά φροντίσατε να εξαντλήσετε και κάθε όριο της υπομονής μου. Και όχι στην εταιρεία σας τίποτα δεν πηγαίνει ρολόι.


Με απέχθεια



ΥΓ. Θα σας ευχόμουνα να πεθάνει το πουλί σας αλλά είμαι σίγουρη ότι ήδη είναι ψόφιο διαφορετικά δεν εξηγείται η κατάστασή σας.

Η επιστολή που έγραψα:

Αγαπητέ κύριε ΧΧΧ

Με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να αποχωρήσω από την εταιρεία σας. Παρακαλώ θεωρείστε την παρούσα επιστολή ώς την επίσημη παραίτηση μου, με ημερομηνία ισχύως 10 Απριλίου 2008. Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου προσφέρατε το διάστημα που εργάστηκα κοντά σας.

Με εκτίμηση



Talk about reading between the lines...

4 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Στη θέση σου θα φρόντιζα να μάθει ο/η ρουφιάνος του γραφείου ότι αυτό το μπλογκ είναι δικό σου. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να διαβιβάσεις στον κ. μάστρο τις ενδόμυχες σκέψεις σου γι'αυτόν.

Marlen είπε...

Δυστυχώς σαν κι αυτόν εν γεμάτος ο τόπος. Πολύ καλά έκανες κι έφυγες. Πολύ καλά έκαναν κι οι υπόλοιποι 8. Γιατί γάϊδαροι μάστροι υπάρχουν όσο υπάρχουν και υπαλλήλοι που τους ανέχονται. Σου εύχομαι σύντομα κάτι σαφώς καλύτερο.

Ζέτα είπε...

verity ευχαριστώ! προς το παρόν κάτι ψήνετε... το μέλλον θα δείξει

lexi... στο γραφείο όσοι έχουν απομείνει δεν έχουν σαν πρώτη γλώσσα τα ελληνικά και ούτε καν τα μιλάνε καλά καλά...δεν πειράζει θα διατηρήσω το political correctiveness μου και ότι κάνεις σ'αυτή τη ζωή θα το βρείς μπροστά σου...κι εγώ κι αυτός

Ανώνυμος είπε...

oh my Goood tora ida touto to post. arkivos tze mena etsi o mastros mou...xorkatos ampalatos diaksrisis me genetzes klp. i de ksitimashia mesto stoma tou. apo arxidia,shistous kai oti epithimis (not) na akoueis pou to xarama!!!
edosa ki ego paraitisi xoris epistoli.

good luck in the future