Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Ιδού η γενιά του Μικρού μου Πόνυ και του Μπέβερλυ Χίλς

Ναι, μ'αυτά μεγαλώσαμε. Κάπου μεταξύ απόλυτου ρομαντισμού και softcore "άλλαξε ο κολιές και έγινε βραχιόλι". Κι ύστερα ήρθε η άνοιξη, βγήκε το ουράνιο τόξο και ο Ντύλαν τα 'φτιαξε με την Μπρέντα. Welcome sir to Cyprus, Goats and Monkeys!

Εδώ είναι το Μπέβερλυ Χιλς. Εδώ το casting είναι περιορισμένο και παραμένει το ίδιο με ελάχιστες αλλαγές σε κάθε σεζόν και καθόλη τη διάρκεια τους. Γι'αυτό και τα φτιάχνεις με το φίλο του συμμαθητή σου που τον ξέρεις εδώ και 3 σεζόν και τα είχε με την πρώην καλύτερη σου φίλη αλλά χώρισαν γιατί αυτή τα έφτιαξε με το συμμαθητή σου. Εδώ οι κομπάρσοι γίνονται πρωταγωνιστές και τούμπαλιν.

Εδώ είναι η Μαγική Κοιλάδα. Εδώ κάνουμε βόλτες πάνω στο ουράνιο τόξο και πάντα στο τέλος μαθαίνουμε το προφανές. Αυτό που όλοι οι άλλοι γνώριζαν απ'την αρχή αλλά εμείς έπρεπε να πάθουμε για να μάθουμε. Εδώ αγαπάμε με την καρδιά μας, γελάμε με την καρδιά μας, παίζουμε με την καρδιά μας. Και έχουμε όμορφες χαίτες, ο καθένας στο χρώμα που του αρέσει κι ας μην ταιριάζει μ'όλα τα υπόλοιπα πάνω του, κι ας μη συμφωνεί με κανένα γνωστό χρωματικό κανόνα.

Ἂς παίζουν τώρα μελοδράματα στὰ σκηνικὰ τῶν σταυροφόρων Λουζινιά
κι ἂς φλομώνουμε μὲ τὸν καπνὸ ποὺ μᾶς κουβάλησαν ἀπὸ τὸ βοριά.
Ἄσ᾿ τους νὰ τρώγουνται καὶ ν᾿ ἀνεμοδέρνουνται ὡσὰν τὸ κάτεργο ποὺ δένει μοῦδες·
Καλῶς μᾶς ἤρθατε στὴν Κύπρο, ἀρχόντοι. Τράγοι καὶ μαϊμοῦδες!

Γ.Σεφέρης
Ἐγκλείστρα, 21 Νοεμ. ῾53

3 σχόλια:

faraona είπε...

Σ ολα τα μηκη και τα πλατη της γης συμβαινει αυτο.
Και στη δικη μου γενια ο ιδιο γινοταν και στις επομενες παλι το ιδιο θα γινεται.
That s life.
την καλημερα μου

evlampia είπε...

που εχα8ηκες εσυ¨?

Ζέτα είπε...

απουσιάζω απ'τη ζωή μου ευλαμπίτσα...