Παρασκευή 22 Ιουλίου 2005


Εκκεντρικός=ο ιδιότροπος, ο παράξενος

Η μητέρα μου, μου είπε να σταματήσω να είμαι εκκεντρική γιατί αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην καριέρα μου!

Δεν μ'αρέσει όμως αυτή η ερμηνεία της λέξης. Ναι ιδιότροπη σίγουρα είμαι, όλοι έχουμε τις ιδιοτροπίες μας που μας διακρίνουν από τους άλλους. Όμως για μένα εκκεντρικός είναι αυτός που είναι έξω από το κέντρο, αυτός που είναι ακραίος. Τώρα αν έχουνε μαζευτοί πολλοί στο κέντρο και βλέπουν αυτόν στην άκρη σαν ιδιότροπο και παράξενο γιατί δεν συμβαδίζει με τις απόψεις και συνήθειες του κέντρου, δεν φταίει ο ακραίος αλλά οι κεντρόοι.

Δεν αναφέρομαι σε πολιτικές πεποιθήσεις. Το απόφθεγμα μου άλλωστε για την πολιτική είναι ένα: Κι αν βρέξει κι αν χιονίσει, ο νικητής θα μας γαμήσει! Απ'εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής και γούστου του καθενός...Μην παρεξηγηθώ όμως! Κάνω συνειδητοποιημένες επιλογές στο κρεβάτι μου!

Θα μου πεις βέβαια όπως θες ερμήνευσε την λέξη, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Όταν όμως είσαι μια 20ετία και βάλε ακραία-εκκεντρική, είτε από συνειδητοποιημένη επιλογή είτε γιατί έτσι γουστάρω κι ας κλατάρω (Αχ ρε Παπαρίζου με κατάστρεψες), τότε τί γίνεται;

Τί να γίνεται; Συμβιβάζεσαι. Συμβιβάζεσαι γιατί πρέπει να πουλήσεις και να πουληθείς. Μετατρέπεσαι στο προϊόν που θέλουν οι άλλοι να αγοράσουν. Μετατρέπεσαι γιατί πολύ απλά αν δεν πουληθείς θα σβήσεις από την αγορά, θα σε αποσύρουν. Το μόνο που χρειάζεσαι για να το συνειδητοποιήσεις είναι ψυχρή λογική! Τί είσαι κυρά μου; Υπηρεσία επί πληρωμή.

Δεν τα λέω αυτά με βαριά καρδιά, πληγωμένη και απογοητευμένη από τον ντουνιά και την πουτάνα την κοινωνία. Καμία σχέση. Εμείς φτιάχνουμε τον ντουνιά, εμείς και την κοινωνία! Η λέξη κλειδί είναι το συμβιβάζεσαι. Συμβιβάζεσαι δεν σημαίνει πλήρη υποχώρηση αλλά κάτι σαν προσαρμογή. Προσαρμόζεις τον εαυτό σου, το χαρακτήρα σου, στο τί ζητάει ο αγοραστής.

Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις χαρακτήρα, απλά πουλάς το κομμάτι σου που θέλει να αγοράσει ο καταναλωτής. Αν υπάρχουν κομμάτια σου που αν γνώριζε ο καταναλωτής τότε δε θα σε αγόραζε, τότε είναι απλό: δεν τα προωθείς, τα κρατάς για σένα. Αν όλοι ξέραμε άλλωστε από τί φτιάχνονται πολλά από τα πιάτα στους μπουφέδες τότε δε θα ξαναπατούσαμε σε δεξίωση και σε εστιατόριο!

Ωραία θεωρία πάντως! Το πρόβλημα είναι πως άμα κάτσω να την πω στη μάνα μου ξέρω την απάντηση της: "Δε σου είπα να σταματήσεις τις εκκεντρικότητες;"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Here are some links that I believe will be interested

Ανώνυμος είπε...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Ανώνυμος είπε...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»